Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı, yani reçine, oldukça şifalı bir bitki olup çeşitli gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Çeşitli çam ağacı türlerinin gövdesi çizildiğinde ortaya çıkan, bal kıvamında, koyu sarı veya mat yeşilimsi renkte, balsam kokulu ve acı lezzette bir sakızdır. Suda çözülmediği için zemin kaplamalarında ve inşaat sektöründe tercih edilmektedir. İnsan vücuduna faydalı bir bitkidir. Solunum ve idrar yolları hastalıklarında etkili bir mikrop öldürücüdür. Romatizma ağrılarında da kullanıldığı belirtilmiştir. Çam sakızı toz haline getirilerek yaralara serpilir ve tedavi etme özelliği vardır. Çam sakızını az miktarda evde yapmış olduğumuz sütlü tatlılarda kullandığımız takdirde müthiş bir çam sakızı aroması elde ederiz ve hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir tatlı yapmış oluruz.

Solunum ve İdrar Yolları Hastalıklarında Çam Sakızı

Solunum ve idrar yolları hastalıklarında yarım litre süte 15 gram çam sakızı konarak kaynatılıp günde 2 veya 3 bardak içilirse tedavi süreci daha kolay atlatılmış olur. Çam sakızının aroması size müthiş bir keyif ve ferahlık verecektir. Üstelik boğazları yumuşattığı gibi balgam söktürücü özelliği de vardır. İdrar yollarındaki iltihap veya ödem gibi bir rahatsızlık bulunuyorsa hazırladığınız çam sakızlı sütten içmeniz büyük yarar sağlayacaktır.

Akciğer Rahatsızlıklarında Çam Sakızının Faydaları

Akciğer rahatsızlıklarında ve nefes borusu tahriplerinde 25 gram çam sakızı tozunu yarım kilo bal ile karıştırarak hafif ısıtıp macun kıvamını aldığında rahatsızlıklara şifa bulmak mümkündür. Çam sakızının bu şekilde tüketimi çok çeşitli alanlarda faydalar sağlar. Enfes çam sakızı aroması eşliğinde şifa bulmak mümkündür.

Çam Sakızı Aroması Elde Etmek İçin

İki bardak su veya sütü küçük bir tencereye koyup ocağın altını yakın. 5-10 adet çam sakızını tel süzgeç içine koyun ve tencerenin ağzına yerleştirip üstüne kapak kapatın. Tencerede kaynayan süt veya suyun buharı ile çam sakızının kokusu ve tadı alttaki malzemeye geçecektir. İstediğimiz kadar koku veya tat elde ettikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Elde ettiğimiz çam sakızı aroması ile ister puding ister farklı bir tatlıda kullanabilirsiniz. Bu işlem size zahmetli geliyorsa, herhangi bir aktardan toz veya sıvı şeklinde çam sakızı aroması alabilirsiniz. Fakat bu tür aromaların mutlaka kimyasal bir işlemden geçmiş olduğunu unutmayın. Çam sakızı aromalı çikolata eşliğinde keyifli kahveler ve bol şifalar diliyorum.

Çam Sakızının Diğer Kullanım Alanları

Çam sakızının diğer kullanım alanları arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Antiseptik özelliği sayesinde yaraların tedavisinde kullanılır.
  • Romatizma ve eklem ağrılarını hafifletir.
  • Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir.
  • Sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Çam sakızının şifa dolu özellikleri ve enfes aroması ile birçok alanda fayda sağlayabilirsiniz. Doğal ve sağlıklı bir yaşam için çam sakızını mutfağınızdan ve sağlık dolabınızdan eksik etmeyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özata

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Çam sakızı ile hazırladığım sütün boğazımı yumuşatıp yumuşatmadığını nasıl anlarım? Ayrıca, bu aromayı sütlü tatlılarda kullanırken miktarını nasıl ayarlamalıyım? Mide rahatsızlığı çeken biri olarak çam sakızının sindirimime yardımcı olup olmayacağını merak ediyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özata,

Boğazının yumuşadığını anlamak için çam sakızı ile hazırladığın sütü içtikten sonra boğazında bir rahatlama hissedip hissetmediğine dikkat edebilirsin. Genellikle, çam sakızının boğazı yumuşatma özelliği vardır ve bu hissi çok zaman fark edebilirsin.

Sütlü tatlılarda çam sakızı kullanırken, aromanın baskın olmaması için dikkatli olmalısın. Genellikle, bir litre süte bir çay kaşığı çam sakızı yeterli olur. Aromanın fazla yoğun olması tatlının tadını bozabilir, bu nedenle az miktarla başlayıp gerekirse azar azar eklemek daha iyi olur.

Mide rahatsızlığın için ise çam sakızının sindirimi kolaylaştırdığı ve mideyi rahatlattığı söylenir. Ancak, her bireyin vücudu farklı tepki verebilir, bu nedenle çam sakızını kullanmadan önce doktoruna danışmanı tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ayçiçek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ayçiçek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kekik Aroması Tarifi ve Malzemeleri