Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha çok gıda ürünlerine belli bir koku ve lezzet kazandırma amacıyla, besinlerin tadını ve kokusunu güçlendirmek amacıyla ya da bu özellikleri geliştirmek için kullanılan karışımdır. Gıda ve ilaç sanayilerinde son ürünlerde bulunan istenmeyen koku ve tadı maskelemek amacıyla da kullanılır. Genellikle aromaları son tüketiciler direkt şekilde kullanmaz. Diğer aromalar gibi et aroması da endüstriyel gıdaların üretiminde g/kg seviyesinde ürünlere ilave edilir.

Et aroması neden kullanılır?

Besinlerin doğal aromasında oluşan mevsimsel değişimlerin düzeltilmesi, besinlere yapılan uygulamalarda kaybolan aromanın geri kazandırılması, besinlere kendi aroması dışından bir aroma kazandırmak, besinlerde doğal olan ve ürünün kalitesini bozacak aromaların maskelenmesi, besinin zayıf aromasının güçlendirilmesi ya da besinlerdeki doğal aromanın lezzetini arttırmak amacıyla kullanılır.

Et aroması hangi formlarda üretilir?

Et aroması diğer aromalar gibi sıvı formda, toz formda ya da macunumsu formda üretilebilir. Fakat genellikle toz ve sıvı formda olanlar tercih edilir.

Et aromasının kullanıldığı alanlar

Et ürünlerinde, sucuk, sosis, salam gibi gıda ürünlerinde, pizzalarda, hazır kuru yemişlerde, çeşitli soslarda, et aroması olması istenen diğer ürünlerde et aroması kullanılır. Bunların dışında balık ve kuş yemlerinde et aromasını iştah açıcı olarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanım oranı en fazla binde bir olmalıdır. Kedi ve köpeklerin mamalarında ise 1 kg ürünün için yaklaşık 3-5 gram et aroması ilave edilmelidir.

Et Aroması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kola Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ayçiçek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ayçiçek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Çam Sakızı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6