Kırmızı Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kırmızı Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma familya olarak gülgillerden olan bir meyvedir. Eskiden "alma" denilen elmanın bu adını almasındaki sebep, renginin kırmızı olmasındandır.

Elmanın Tarihçesi ve Yayılımı

Elma ilk defa kuzey Anadolu'da ortaya çıkmıştır ve zamanla bütün dünyaya Asya'dan yayılmıştır. Yüksek besin değerine sahip elma, üzerinde yapılan yoğun çalışmalarla bine yakın çeşitte elde edilmiştir. Kokusunun aroması yüksektir.

Kırmızı Elmanın Faydaları

Kırmızı elmanın birçok faydası vardır. Hemen hemen vücudun tamamına etki eder. Yüksek enerji vermekle birlikte kanı temizler. Diyetlerin aranan meyvesidir. Midedeki hazımsızlığı giderir. Cildi güzelleştirir ve canlandırır. Uykusuzluk sorunu yaşayanlar için uyumadan önce bir tane elma yemek rahat bir uyku sağlar. Elmayı ısırarak yemek daha faydalıdır. Diş temizliğini sağlar, bakterileri öldürür. Elmanın kabuğu soyulmadan yenmelidir. Soyulursa da çayı yapılarak içilmelidir. Çayına tarçın da ekleyerek mükemmel bir tat elde edebilirsiniz.

Elma Sirkesi ve Kullanım Alanları

Elmanın en çok tüketilen tercihlerinden bir tanesi de elma sirkesidir. Adeta şifa kaynağı olan sirke birçok alanda kullanılır. Deri döküntüleri, kaşıntılar, sivilce, romatizmal ağrılar, uykusuzluk, alerjik rahatsızlıklar gibi birçok alanda kullanılır.

Kırmızı Elma Aroması

Kırmızı elma aroması sıvıdır. Seçilmiş ve olgunlaşmış elmalardan elde edilir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilip, tamamen doğaldır. Aroması yüksek ve tatlıdır. Kokusu ferahlatıcı, tadı çok lezzetlidir. Elma tadının ve kokusunun istendiği her alanda kırmızı elma aroması rahatlıkla kullanılabilir. Bütün aktarlarda satılmaktadır. Sağlıklı ve formda kalmak için her gün tüketilmelidir.

Kırmızı Elma Aroması Tarifi

Kırmızı elma aromasını evde yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 4 adet kırmızı elma
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • Yarım limon suyu
Hazırlanışı
  • Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Elmaları küçük parçalara kesin.
  • Bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suya elma parçalarını ekleyin.
  • Tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Orta ateşte 30 dakika kaynatın.
  • Karışımı süzgeçten geçirerek suyunu alın.
  • Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Soğuduktan sonra cam şişelere doldurun ve buzdolabında saklayın.
Ekstra Bilgiler

Kırmızı elma aromasını tatlılarda, içeceklerde ve hatta salatalarda kullanabilirsiniz. Ayrıca, doğal bir aroma olduğu için çocuklar için de güvenle kullanılabilir. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak günlük diyetinize ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karides Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Greyfurt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kaymak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Aroma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Goji Berry Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri