Acı biber aroması, tüm acı severler için kaçınılmaz bir tattır. Hemen hemen et, tavuk, kızartmalar gibi yemeklere katılarak, farklı bir aroma elde edilir. Ancak, hazır acı biber aromalarının nerede, nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını bilemiyoruz. Hazır almak yerine, kendi evimizde daha eğlenceli ve lezzetli bir şekilde yapmayı tercih ederiz. Eğer bahçemiz varsa ya da balkonda saksıda yetiştirdiğimiz acı biberleri, zamanı geldiğinde toplayarak mutfağımızda değerlendirmek en büyük keyiflerden biri olacaktır. İşte denenmiş ve sürekli yapılan bir tarifi sizinle paylaşacağım. Acı Biber Aroması İçin Gerekli Malzemeler
Acı Biber Aroması Nasıl Yapılır? Öncelikle acı biberleri yıkıyoruz ve saplarını gövdelerinden ayırıyoruz. Daha sonra rondodan geçerek küçük parçalar haline getiriyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra, ocağımıza uygun bir tencereyi koyuyoruz. İçerisine yağımızı döküyoruz ve ardından biberleri ekliyoruz. Biberlerin rengi hafif sararana kadar kavuruyoruz. Ardından ezdiğimiz sarımsakları da katıyoruz. Onlar kavrulurken, domateslere de aynı işlemi uyguluyoruz. Rondodan iyice çekiyoruz ve domatesleri de tenceremize döküyoruz. Ardından acı biber ve domatesleri iyice pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve tencerenin kapağını hiç açmadan, 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İsteğinize göre et yemeklerinize, tavuk sotenize, dolmalara, kızartmalara ve acının girdiği tüm yemeklere bu karışımı ekleyebilirsiniz. Yemeklerinize ayrı bir tat ve lezzet verecektir. Afiyet olsun. |