Kayısı Aroması Kayısı aroması, gıda sektörünün en çok kullanılan tatlandırıcı maddelerinden birisidir. Hem doğal şekliyle, hem de işlenmiş haliyle, kayısı aroması yiyecek ve içecek olarak birçok gıda ürününde kullanılmaktadır. Kayısı aroması, kayısının sağlamış olduğu faydaların birçoğunu karşılamaktadır. Kayısı aroması piyasada hem sıvı olarak hem de toz şeklinde kullanıma sunulabilmektedir. Kayısı aromasının her iki hali de son derece yoğun şekilde etkin aroma içermektedir. Bu nedenle genellikle bir kilogramlık bir madde için bir gram kadar kayısı aroması kullanımı tercih edilmektedir. Bu binde bir oranına denk gelmektedir.
Kayısı Aromasının Genel Kullanım Alanı ve Üretimi
Kayısı aroması, günümüzde daha çok hazır gıda alanında ve içecek üretiminde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Kayısı aroması içeren kekler, çikolatalar, içecekler, tatlılar en çok kullanılan ürünlerdir. Bu ürünlere katılan kayısı aroması, hem tat hem de koku vermek amaçlı kullanılmaktadır. Ancak kayısı aroması sadece gıda ürünlerinde değil, mürekkep, plastik, lastik, matbaa gibi alanlarda da esans olarak kullanılmaktadır. Kayısı aroması ve diğer tüm koku ve tat veren katkı maddeleri ürünlerin çekiciliğini artırmak için önemli bir maddedir. Bu maddeler, doğala özdeş karakterde ürünler oluşturmakta son derece etkilidir. Kayısı aroması içeriğindeki tatlandırıcı etkisi nedeniyle diyabet rahatsızlığı olan kişilerde farklı etkilere neden olabilmektedir. Bu nedenle kayısı aroması bulunan ürünlerin tüketimi için dikkat edilmelidir.
Kayısı aroması, doğrudan kayısıdan üretilmemektedir. Çünkü bu şekilde bir üretim yapılsaydı, ortalama bir kilogramlık bir kayısı aroması için binlerce lira harcamak gerekir. Ancak gıdalar için takviye olarak kullanılacak kayısı aroması farklı etken maddelerle fermente edilerek yoğunlaştırılır ve aromanın saf olarak değil de, fermente edilen maddelerle çoğaltılması sağlanır. Son Güncelleme : 08.12.2018 12:38:48 Kayısı Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kayısı Aroması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Çilek Aroması | Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc... |  | Nane Aroması | Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin... |  | Anason Aroması | Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl... |  | Kahve Aroması | Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar... |  | Aroma | Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ... | .jpg) | Meyan Kökü Aroması | Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to... |  | Üzüm Aroması | Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar... |  | Limon Aroması | Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y... |  | Muz Aroması | Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ... |  | Portakal Aroması | Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye... |  | Bal Aroması | Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek... |  | Et Aroması | Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço... | | | Çilek Aroması | | Nane Aroması | | Anason Aroması | | Kahve Aroması | | Aroma | | Meyan Kökü Aroması | | Üzüm Aroması | | Limon Aroması | | Muz Aroması | | Portakal Aroması | | Bal Aroması | | Et Aroması | | Bergamot Aroması | | Tarçın Aroması | | Gül Aroması | | Elma Aroması | | Çikolata Aroması | | Mentol Aroması | | Çam Sakızı Aroması | | Antep Fıstığı Aroması | | Kavun Aroması | | Kola Aroması | | Kayısı Aroması | | Acı Badem Aroması | | Sarımsak Aroması | | Ekmek Aroması | | Damla Sakızı Aroması | | Şeftali Aroması | | Hindistan Cevizi Aroması | | Süt Aroması | Popüler İçerik | Bergamot Aroması Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve... | Tarçın Aroması Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ... | Gül Aroması Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ... | Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ... | Çikolata Aroması Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara... | Mentol Aroması Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah... | |