Antep Fıstığı Aroması Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk üç sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. 2006 yılında Türkiye, dünya ikincisi iken 2007 yılı itibarıyla bu yeri ABD almıştır. İran ve ABD, üretimi ovalarda sulu koşullarda, büyük arazilerde, birim alana sık ağaç dikimi ile yapmakta ve dekara yüksek verim almaktadır. Türkiye'de ise Antep fıstığı üretimi nispeten daha kurak koşullarda yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye'de yetiştirilen Antep fıstığı, genellikle aroması yoğun ve lezzetlidir; ayıklanması nispeten zor olduğundan kabuksuz tüketime uygun uzun çeşitlerdir. İran ve ABD'nin ürünleri ise daha verimli ancak lezzet olarak zayıf, iri ve çıtlaklık oranı yüksek yuvarlak çeşitlerdir. Antep Fıstığı Aromasının Özellikleri ve Kullanım Alanları Antep fıstığı aromasının katma değerinin artırılarak fonksiyonel ürünler geliştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Antep fıstığı aroması, su ortamında çözünebilen sıvı halde bir aromadır. Kullanım yerleri arasında:
bulunmaktadır. Bununla beraber matbaa, mürekkep, plastik, lastik gibi kötü kokuların bulunduğu sektörlerin ürünlerine de ilave edilerek koku güzelleştirme anlamında yaygın bir kullanımı vardır. Antep fıstığı kokusu ve tadının istendiği birçok alanda da kullanım mümkündür. Antep fıstığı aromasının kullanım miktarı ise ortalama olarak 1 kilogram mamulün içine 1 gram kadar kullanılmaktadır. Antep Fıstığı Aroması Nasıl Tedarik Edilir? Antep fıstığı aromasını çeşitli internet sitelerinden farklı ambalaj boyutlarında temin edebilirsiniz. Farklı ağırlıklarda tedarik etmek istenirse yine internet siteleri üzerinden sipariş verebilirsiniz. |