Sarımsak Aroması Sarımsak aroması, sarımsak uzun yıllardır sağlık için şifa dağıtan, bu etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış doğal bir antibiyotiktir. Keskin bir kokuya sahip olduğu için çoğu kişinin tüketmekten çekindiği sarımsak, sağlık haricinde mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biridir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık adına sarımsağı önemli kılmıştır. Sarımsak taze sebze olarak kullanıldığı gibi yağ, toz ve sıvı aroma olarak da mutfaklarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Her versiyonunun sağlığa faydası vardır. Metabolizmayı birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi olan sarımsak bu etkisi ile genel vücut sağlığını korur. Başta kanser olmak üzere, kalp, tansiyon, kan, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa karşı alternatif reçete olarak kullanılır. Sıvı, sarımsak aroması, kullanılan ürünlere doğal ve zengin bir lezzet katar. Kullanımı oldukça kolay ve ekonomiktir. Dozunu ayarlamak oldukça basittir. Pürüzsüz yapısı sayesinde kullanılan ürünlerin içeriğinde kolaylıkla dağılır. Suda çözünen sarımsak aroması, cips, şalgam, ketçap, soslu yemişler, sucuk ve salam gibi pek çok ürün içeriğinde kullanılmaktadır. Ayrıca sarımsağın tadının olması istenen daha birçok ürün içinde arzuya bağlı olarak kullanımı gerçekleştirilebilir. Sarımsak aroması 1 kg ürün için 1 gr kadar kullanılır. Aromanın yoğunluğuna göre kullanım oranı azaltılıp çoğaltılabilir. Toz sarımsak aroması, taze sarımsağın kurutulması sonucu elde edilen bir üründür. Yine birçok ürün içinde lezzet katmak amacıyla kullanılır. Kurutulmuş sarımsak aromasının besin değerleri oldukça yüksektir. Taze sarımsak gerekli işlemlere tabii tutularak özel sistemler ile öğütülerek elde edilir. Hazır çorbalar, sebze aroması, et, tavuk, çiğ köfte, bisküvi, kek, hamur işi, makarna, mantı ve erişte gibi ürünlerde katkı maddesi olarak, kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanıldığı gibi daha pek çok ürün içinde kullanılmaktadır. Lezzet adına taze sarımsak ile arasında pek bir fark yoktur. Ancak muhafaza edilme şartlarına çok dikkat edilmelidir. Taze sarımsak kokusundan dolayı tüketimden kaçınılmaktadır. Toz sarımsak taze sarımsağa nazaran daha az kokar. Fayda olarak tazesi kadar faydalıdır. Cam kavanozların içinde serin ve rutubetsiz alanlarda uzun süre saklanabilir. Toz sarımsak aroması evde de kolaylıkla yapılabilir. Toz Sarımsak Aroması Evde Nasıl Yapılır? Evde sarımsak tozu aroması yapımı oldukça basittir. Piyasadan temin edilebilecek sarımsak tozlarından daha sağlıklı bir şekilde kolaylıkla elde edilebilir. Sarımsak tozu ne kadar isteniyorsa o kadar hazırlanabilir. Yarım kilo kadar sarımsağın kabukları soyulur ve baş kısımları bıçak yardımı ile alınır. Temizlenen sarımsaklar halka şeklinde doğranır. Fırın tesisine pişirme kağıdı serilir. Üzerine doğranan sarımsaklar tek tek üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak hazırlanan sarımsaklar fırına verilir. Sarımsaklar fırında tamamen kuruyana kadar beklenir. Sarımsağın rengi değişmiş ve el ile dokunulduğunda sert bir kıvam almışsa kıvam olarak tamam demektir. Kuruyan sarımsaklar fırından alınır ve temiz bir bezin üzerine serilir. Sarımsaklar soğuduktan sonra sarımsaklar bezin içine sarılır. Havana alınarak un haline gelene kadar dövülür. Bu şekilde zor olursa blender kullanılabilir. Tamamen toz haline gelen sarımsaklar oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirildikten sonra karıştırılarak ağzı kapaklı cam kavanoza alınır. Kavanozun kapağı kapatılarak karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilir. İstenilen her yemeğin içerisinde çeşni olarak kullanılabilir. Son Güncelleme : 04.12.2018 03:07:30 Sarımsak Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Sarımsak Aroması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Çilek Aroması | Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc... |  | Nane Aroması | Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin... |  | Anason Aroması | Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl... |  | Kahve Aroması | Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar... |  | Aroma | Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ... | .jpg) | Meyan Kökü Aroması | Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to... |  | Üzüm Aroması | Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar... |  | Limon Aroması | Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y... |  | Muz Aroması | Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ... |  | Portakal Aroması | Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye... |  | Bal Aroması | Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek... |  | Et Aroması | Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço... | | | Çilek Aroması | | Nane Aroması | | Anason Aroması | | Kahve Aroması | | Aroma | | Meyan Kökü Aroması | | Üzüm Aroması | | Limon Aroması | | Muz Aroması | | Portakal Aroması | | Bal Aroması | | Et Aroması | | Bergamot Aroması | | Tarçın Aroması | | Gül Aroması | | Elma Aroması | | Çikolata Aroması | | Mentol Aroması | | Çam Sakızı Aroması | | Antep Fıstığı Aroması | | Kavun Aroması | | Kola Aroması | | Kayısı Aroması | | Acı Badem Aroması | | Sarımsak Aroması | | Ekmek Aroması | | Damla Sakızı Aroması | | Şeftali Aroması | | Hindistan Cevizi Aroması | | Süt Aroması | Popüler İçerik | Bergamot Aroması Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve... | Tarçın Aroması Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ... | Gül Aroması Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ... | Elma Aroması Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ... | Çikolata Aroması Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara... | Mentol Aroması Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah... | |