Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ahududu Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu aroması, ahududu, böğürtlen, ağaç çileği ve frambuaz olarak da bilinen bir meyve türüdür. Ekilmeye ihtiyaç duymadan kendiliğinden yetişir. Kırmızı, hoş kokulu ve sulu bir meyve türüdür. Yaz meyvesi olan ahududu yaz aylarında bolca tüketilerek faydalarından yararlanılabilir. Ahududunun sağlık adına birçok faydası bulunmaktadır. Vücut dokularının sıkılaşmasını sağlar. Tüketildiğinde vücuda enerji verir. Böbrek ve diyabet hastalığına karşı iyi gelir. Vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. A vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ateşli hastalıklarda ateşin düşmesine yardımcı olur. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kansızlık, verem ve romatizmal hastalıklara karşı faydalıdır. Tatlı ve şurup yapımında kullanılır. Lösemi hastalığında hastalığın belirtilerini hafifletici etkisi vardır. Ağız içi yaralarına karşı iyi gelir. Kaynatılarak kaynayan su ile gargara yapıldığında dişeti rahatsızlıklarını giderir. Cilt bakımı için kullanılabilir. Ahududu meyvesi cilt için yapılan maskelere eklenebilir. Ahududu çay, meyve ve aroma şeklinde kullanılabilir. Ahududu meyvesi ya da çayı devamlı ilaç kullanan kişiler tarafından doktora danışarak kullanılmalıdır. Mide ülseri ya da midesinde yara olan kişiler için meyve şeklinde kullanılmamalıdır.

Ahududu Aroması Kullanım Alanları
  • Çikolata
  • Kek, gofret
  • Sakız
  • Aromalı içecek
  • Buzlu içecek
  • Meybuz, dondurma
  • Şekerleme, tatlı
  • Lokum ve pastacılık
  • Nargile, sigara
  • Kozmetik ürünler
  • Matbaa, mürekkep
Plastik, lastik ve ahududu kokusu ve tadının istendiği daha birçok ürün içerisinde kullanılabilir. Sıvı ve suda çözünebilir özelliktedir. Ahududu aroması 1 kg ürün içine 1 gr kadardır.

Ahududu Aroması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ginseng Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kerevit Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Tarçın Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Lavanta Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Gül Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Et Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Dut Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Karabiber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Muz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6