Dut aroması, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla öne çıkar. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Rengi ve pürüzsüz görünümüyle dikkat çeker ve iştah açar. Öyle ki, kahvaltıda çocuklarınızın ekmeğine sürüp yedirebilirsiniz. Küçük çocuklarınızın mamasına da katabilirsiniz. Çok sağlıklı olup enerji verir ve çocukların zeka gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca pastaların, keklerin üzerine ekleyip servis yapabilirsiniz. Dut aroması hastalıklara da iyi gelir. Dut Aromasının Faydaları Dut aroması, içinde barındırdığı kalsiyum, demir, vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir.
Dut Aromasının Malzemeleri
Dut Aroması Nasıl Yapılır? Dut aroması yapmak için önce dutları ayıklayıp temizleyelim. Sonra güzelce yıkayıp suyunu süzelim. Mutfak robotunda püre haline getirelim ve ardından süzgeçten geçirelim ki pürüzsüz olsun. Dut püresini bir tencereye koyup üzerine toz şekeri yayarak ilave edelim. Orta ateşte kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağı kısarak 10 dakika daha kaynatalım. Üzerine birkaç damla limon suyu ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra güneşin altına koyup üzerine temiz bir bez ya da tülbent örtelim. Dut aromasının kıvamı koyulaşana kadar 5-6 gün güneşin altında bekletelim. Kavanozlara koyacağımız zaman dut aromasını bir tencereye alıp biraz kaynatalım ve kavanozlara dolduralım. Kavanozların ağzını temiz kapaklarla sıkıca kapatalım ve ters çevirelim. Bu yöntemle yaptığımız dut aroması uzun süre bozulmadan bekler. Afiyet olsun. |