Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Badem aroması, sağlık açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bademin lezzeti, çeşitli ürünlerde kullanılarak zenginleşir. Bu içerikte, badem aromalı un kurabiyesi tarifi ile bademin faydalarını keşfedecek ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet elde edeceksiniz.
Badem Aroması Tarifi ve Malzemeleri
11 Eylül 2024

Badem Aroması


Badem, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Bademin bulunduğu her besin, hem vitamin yönünden hem de lezzet açısından oldukça değerlidir. Bademin faydaları saymakla bitmez; badem yağı ve badem aroması günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Badem yağı, saç sağlığı, vücuttaki çatlakların tedavisi ve çocukların zeka gelişimi üzerinde oldukça faydalıdır ve bol miktarda tüketilmektedir. Tüketicinin bademe verdiği önemi gören birçok üretici firma, badem aromalı besinler, şampuanlar, kremler ve benzeri ürünler üretmektedir. Bu ürünlerde genellikle bademin kendisi yerine badem aroması kullanılmaktadır. Hazır badem aromalı yiyecekleri tüketmektense, bademin kendisini kullanarak badem aromalı yiyecekler elde edebiliriz.

Badem Aromalı Un Kurabiyesi Malzemeleri


  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Badem Aromalı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?


Bir adet yumurtayı, margarini, sıvı yağı, bademi, kabartma tozunu ve vanilyayı derin bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Daha sonra unu ilave edip yoğurma işlemine başlıyoruz; kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor, bu yüzden unu yeterince koymalıyız. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıyoruz ve avuç içinde yuvarlıyoruz. İçine yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tek tek kurabiyeleri diziyoruz. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Kurabiyeler hazır olunca, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika boyunca altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra bir tatlı kaşığı tarçın eklediğimiz pudra şekerine buluyoruz. Her yerine pudra şekeri temas edinceye kadar bu işlemi yapıyoruz. Yaptığımız badem aromalı kurabiyeler yerken ağızda dağılacak ve büyük bir keyif verecektir. Bol miktarda omega-3 içeren badem aromalı kurabiyeler sizlere şifa olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Beyzade 12 Eylül 2024 Perşembe

Badem aromasının bu kadar yaygın kullanılmasının nedeni nedir? Acı badem aromasının lezzeti ve besin değerleri hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Özellikle badem aromalı yiyeceklerin sağlığa olan katkıları nelerdir? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Cevap yaz
soru
Muratcan 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Badem aromalı un kurabiyesini yaparken neden margarin kullanmamız gerekiyor? Margarinin yerine tereyağı kullanabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Muratcan,

Badem aromalı un kurabiyesini yaparken margarin kullanmanın sebebi, margarinin kurabiyeye daha hafif ve gevrek bir doku kazandırmasıdır. Tereyağı ise daha yoğun bir tat ve kıvam verir. Ancak, tereyağının doğal ve daha lezzetli bir alternatif olduğunu düşünüyorsan, tabii ki kullanabilirsin. Yalnızca, tereyağının margarinden farklı bir erime noktasına sahip olduğunu ve bu nedenle kurabiyenin kıvamında biraz farklılık olabileceğini unutma.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kapuçino Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kapuçino Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Yer Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Çikolata Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kavun Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Anason Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Anason Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Domates Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Domates Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Ananas Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Ananas Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kakao Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Ketçap Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Karpuz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Nar Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Bergamot Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Bergamot Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kuşburnu Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Dereotu Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Şeftali Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Frambuaz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Fesleğen Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Karadut Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Aroma Tarifi ve Malzemeleri
Aroma Tarifi ve Malzemeleri
Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri
Alabalık Aroması Tarifi ve Malzemeleri