Fındık Aroması

Fındık Aroması

Fındık aroması, fındık ülkemizde Karadeniz Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Huşgiller familyasına ait olan fındık, ılıman iklime sahip olan yerleri sever. Sert bir ağacın kabuklu meyvesi içerisinde sağlık için yararlı bir çok yağ, nişasta, vitamin ve mineral barındırmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Bir avuç kadar fındık günlük protein ihtiyacının tümünü karşılamak için yeterli olur. Fındık beden ve zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir. Vücutta oluşan yaraların hızla kapanmasını sağlar. Hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

Erken yaşlanmayı engeller. İçeriğinde yer alan E vitamini sayesinde cilt üzerinde oluşan ince çizgileri özler. Fındık toz haline getirilip hakiki zeytinyağı ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde mükemmel etkilerinden yararlanılabilir. Cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlar. Serbest radikallere karşı cildi koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Saç sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Saç rengini değiştirmek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra saçların sağlıklı bir görünüm kazanması için kullanılabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur. Aşırı fındık tüketimi yağlı içeriğinden dolayı kilo aldırıcı özellik sağlar. Ancak yemeklerden önce birkaç tane fındık tüketerek mide doyurulabilir. Bu sayede de daha az yemek yenir. Kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle başlangıç aşamasında olan mesane kanserini önleyici etkisi vardır. Haricinde vücutta gelişebilecek tüm kanser türlerine karşı faydalıdır.

Kabızlığa karşı fındık tüketilebilir. Lif bakımından iyi bir kaynak olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kemik sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahip olan fındık kemik gelişimi için de faydalıdır. Sinir sistemi sağlığını korur. Doğurganlık oranını arttırıcı etkisi vardır. Ayrıca adet döneminde oluşan sıkıntıları azaltmak için kullanılabilir. Gebelik döneminde anne adayı için mükemmel bir gıda takviyesidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Kan akışını hızlandırıcı özelliği vardır. Stres ve depresyona karşı da iyi gelir.

Fındık aroması, yağın yoğun olduğu durumlarda çözünme özelliği olan sıvı bir aroma türüdür. Fındık aromasının kullanıldığı alanlar;

  • Dondurma
  • Kahve
  • Lokum, şekerleme
  • Gofret, sakız
  • Sütlü tatlılar
  • Meyve aromalı içecekler
  • Puding, çikolata
  • Meyve aromalı pastalar
  • İlaç
  • Kozmetik
  • Nargile ve tütün
  • Boya
  • Plastik, lastik
  • Mürekkep ve kötü kokuları gidermek amacıyla daha pek çok alanda kullanılır. Ayrıca fındık tadı ve kokusu arzu edilen her yerde kullanılabilir. Fındık aroması 1 kg ürün içinde 1 gr kadar kullanılır.
Son Güncelleme : 22.04.2021 04:16:46
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Meftune Akpolat - 22.04.2021 04:16:46
Fındık Aroması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Fındık Aroması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Fındık Aroması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çilek Aroması
Çilek Aroması
Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıc...
Nane Aroması
Nane Aroması
Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerin...
Anason Aroması
Anason Aroması
Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise, anason aromaları genel olarak baharatl...
Kahve Aroması
Kahve Aroması
Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su ve ya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve ar...
Aroma
Aroma
Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 ...
Meyan Kökü Aroması
Meyan Kökü Aroması
Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde, gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen to...
Üzüm Aroması
Üzüm Aroması
Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Mar...
Limon Aroması
Limon Aroması
Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkanlarla y...
Muz Aroması
Muz Aroması
Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hemde kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta ...
Portakal Aroması
Portakal Aroması
Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek ye...
Bal Aroması
Bal Aroması
Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sek...
Et Aroması
Et Aroması
Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı % 0,2 ile % 0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha ço...

 

Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Meyan Kökü Aroması
Üzüm Aroması
Limon Aroması
Muz Aroması
Portakal Aroması
Bal Aroması
Et Aroması
Bergamot Aroması
Tarçın Aroması
Gül Aroması
Elma Aroması
Çikolata Aroması
Mentol Aroması
Çam Sakızı Aroması
Antep Fıstığı Aroması
Kavun Aroması
Kola Aroması
Kayısı Aroması
Acı Badem Aroması
Sarımsak Aroması
Ekmek Aroması
Damla Sakızı Aroması
Şeftali Aroması
Hindistan Cevizi Aroması
Süt Aroması
Popüler İçerik
Bergamot Aroması
Bergamot Aroması
Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyve...
Tarçın Aroması
Tarçın Aroması
Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini ...
Gül Aroması
Gül Aroması
Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz ...
Elma Aroması
Elma Aroması
Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma ...
Çikolata Aroması
Çikolata Aroması
Çikolata aromasıÇikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zara...
Mentol Aroması
Mentol Aroması
Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferah...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021