Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Nane Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Nane Aroması

Nane, birçok sektörde kullanılabilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydalıdır. Günlük hayatta tükettiğimiz birçok şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Nane aromasını aktarlardan hazır alabileceğimiz gibi evde kendimiz de taze nane ile elde edebiliriz. Sıvı olarak aldığımız nane aroması yağda çözünürken, toz şeklinde aldığımız aroma su ile çözünür. Evde taze veya kuru nane kullanarak da nanenin ferahlığını ve güzel kokusunu yemeklerimizde elde edebiliriz. Eğer kokusunu almak ister fakat nanenin kendisinin görünmesini istemezseniz, kuru veya taze naneyi temiz bir tülbent içine sararak yaptığınız yemeğin içine bırakabilirsiniz. Yemek piştikten sonra tülbentle birlikte içinden naneyi çıkarırsınız. Bu şekilde nanenin kokusu yemekte hoş bir nane aroması bırakırken, görüntüsü olmamış olur.

Nane Aromasının Kullanıldığı Ürünlerden Bazıları

  • Lokum, jelibon ve diğer tüm şekerlemeler
  • Meyve aromalı toz içecekler ve bitki çayları
  • Gazlı ve gazsız, sıcak ve soğuk içecekler
  • Meyve aromalı pasta çeşitleri
  • Puding, sakız, gofret, pasta kreması ve çoğu sütlü tatlılar
  • Kozmetik ürünler
  • Temizlik maddeleri
  • İlaç firmaları
  • Oda parfümleri ve kolonyalar
  • Likör gibi bazı alkollü ürünler

Nane Aroması Nasıl Yapılır?

Bir demet nane, bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şeker gereklidir. Küçük bir tencereye bir bardak suyu koyup ocağın altını yakıyoruz. Tencerenin ağzına bir kevgir koyup naneleri kevgirin içine alıyoruz ve ağzını kapatıyoruz. Buhar yöntemiyle pişiriyoruz; yani alttaki su kaynadıkça üstteki naneler suyun buharında pişiyor. Daha sonra pişen naneleri ve bir kaşık şekeri robottan çekiyoruz. Çekme işlemi zor oluyorsa, tencerenin içinde kaynayan sudan biraz ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız nane aromasını dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Ayrıca mentollü nane de küçük bir saksıda yetiştirilip herhangi bir işlem yapmadan istenilen yerde kullanılabilir; böylece istenilen nane aroması elde edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahmet Emin

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Nane aromasını ilk defa evde yapmayı denedim ama pişirme yönteminde biraz zorlandım. Tencerenin altına koyduğum suyun miktarı ne kadar olmalı? Ayrıca şekeri robottan çekerken ekledikten sonra karışımın kıvamı nasıl olmalı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahmet Emin, nane aromasını evde yapmak gerçekten de biraz zorlayıcı olabilir ama birkaç püf noktasıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Tencerenin altına koyduğunuz suyun miktarı, nane yapraklarının yarısına kadar gelecek şekilde olmalı. Bu, yaprakların yanmadan buharla pişmesini sağlar. Şekeri robottan çekerken, şekerin tamamen eriyip homojen bir karışım elde etmeniz önemli. Karışımın kıvamı pürüzsüz ve akışkan olmalı, yoğun ama akıcı bir şurup kıvamında olursa en iyisi olur. Yardımlarım umarım işinize yarar, başarılar dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Ekmek Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Susam Aroması Tarifi ve Malzemeleri