Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Böğürtlen Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Aroması

Böğürtlen, yaz aylarının sonuna doğru olgunlaşan ve kısa süreliğine bulunan bir meyvedir. Böğürtleni her mevsim bulamadığımızdan dolayı, yazdan derin dondurucularda muhafaza edebiliriz. Böğürtlen, gerek rengi gerekse lezzeti nedeniyle çocukların severek tükettiği bir meyvedir. Çocukların tükettiği birçok besinde böğürtlen kullanılmaktadır. Örneğin, meyveli yoğurtlar, şekerlemeler, meyveli sütler ve benzeri birçok ürün.

Böğürtlen her mevsim bulunabilen bir meyve olmadığından, hazır gıda sektöründeki birçok firma böğürtlen yerine konsantre böğürtlen aroması kullanmaktadır. Dışarıdan temin ettiğimiz konsantre böğürtlen aromaları kesinlikle %100 doğal değildir. Bu nedenle, yazdan böğürtlen reçeli, böğürtlen marmelatı yaparak veya böğürtlenin kendisini derin dondurucularda saklayarak dilediğimiz böğürtlen aromalı gıdalar yapabiliriz. Böğürtlenin var olduğu mevsimlerde, hazır meyveli yiyecekleri çocuklarınıza vermek yerine, sütlerine veya yoğurtlarına doğrudan böğürtlenin kendisini robotta çekip katabilirsiniz.

Böğürtlenin sağladığı doğal aromayı kullanarak çocuklarınıza lezzetli ve sağlıklı böğürtlen aromalı puding yapabilirsiniz. İşte tarifimiz:

Böğürtlen Aromalı Puding Malzemeleri

  • Bir litre süt
  • Bir çay bardağı un
  • Bir çay bardağı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı böğürtlen veya böğürtlen reçeli
  • Bir su bardağı toz şeker (Böğürtlen yerine böğürtlen reçeli kullanacak iseniz şekere gerek yok)
  • 50 gram margarin

Böğürtlen Aromalı Puding Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye un, nişasta, vanilya ve robottan geçirdiğimiz böğürtlen veya böğürtlen reçelini koyuyoruz. Böğürtlenin kendisini kullanıyorsak, toz şekeri de ilave ediyoruz. Böğürtlen yerine reçelini kullanıyorsak, şekere gerek yok. Bütün bu malzemelerin içine yavaş yavaş bir litre sütü ekliyoruz ve aynı zamanda karıştırıyoruz. Topaklanmadan karıştırdığımız malzemeleri ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kaynayıp kıvama gelen pudingi ocaktan indirip margarini ekliyoruz ve mikser yardımı ile margarin eriyene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak servis kaselerine alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz böğürtlen aromalı pudingleri, yine böğürtlen ile süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz.

Böğürtlenin Sağlığa Faydaları

Böğürtlen, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özellikleri ile serbest radikallere karşı koruyucu bir etki sağlar. Ayrıca, lif içeriği ile sindirim sistemini düzenler ve kalp sağlığını destekler.

Böğürtlenin bu faydalarını göz önünde bulundurarak, doğal böğürtlen aromalı gıdalar hazırlamak hem sağlık açısından hem de lezzet açısından oldukça önemlidir. Hazır gıdalardaki yapay aromalar yerine doğal böğürtlen kullanarak daha sağlıklı ve lezzetli tarifler oluşturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Mentol Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acı Biber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Aroması Tarifi ve Malzemeleri