Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Çilek Aroması

Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sektörde güzel ve hoş kokusu ve mükemmel bir tadının olmasından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca çilek kokusunun ayrı bir etkileyici özelliği ve tadı vardır. Yiyeceklerde genellikle dondur...

Nane Aroması

Nane aroması:  Nane birçok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içerisinde nane veya nane aroması bulunmaktadır. Nane aroması ilaç, kozmetik, gıda ve nargile sektörlerinde fazlasıyla kullanılmaktadır. Nane aromasını aktarlardan hazır alıp kul...

Anason Aroması

Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal olan baharat aromasıdır. Anason aroması kullanım yerleri ise anason aromaları genel olarak baharatlı olan gıdaların hepsinde kullanılabilir. Örnek olarak, sos, salça, ketçap, cips, kuru ye...

Kahve Aroması

Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten sonra su veya süte katılarak tüketildiği bir içecektir.Aroma bir kahvenin en önemli ögesidir. Kahve aroması, kahvenin çekirdeklerinin kavurulması ile ortaya çıkar. Her kahvenin...

Aroma

Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da birçok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara eklenen bir üründür. Aroma kelimesi güzel koku anlamına gelmektedir. Aromalar yaklaşık olarak 1800 doğala özdeş ve 400'e yakında yapay çeşitleri mevcut olmaktadır. Çoğunlukla gıdalarda sıklıkla ...

Meyan Kökü Aroması

Meyan kökü aroması, gerek gıda sanayinde gerekse kozmetik sanayinde kullanılan bir üründür. Meyan kökü bitkisinin kökü ya da ekstrakt ürünlere meyan kökü tadının verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ekstrakt kullanılarak elde edilen likör tamamen toz haline getirilerek işlenir ya da konsantre şekilde katı hale getirilir. Meyan kökü aroması g...

Üzüm Aroması

Üzüm AromasıÜzüm, bilinen en eski meyvelerden biridir. Yaklaşık on beş bin kadar çeşidi bulunmaktadır. Çok sık olarak kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ile uğraşılmaktadır. Yetiştiriciliğinin yapıldığı yerler; Trakya, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğ...

Limon Aroması

Limon aroması, genelde pasta, kek ve sütlü tatlılarda kullanırız. Evimizde kek, pasta türü hiç eksik olmaz diyorsanız. Mutlaka hazırda limon sosu bulundurmalısınız. Limonu sevenler içinde, sade tüketmek bile olur. En önemlisi, evimizdeki imkânlarla yeni bir şeyler ortaya çıkartmaktır. Yapmaktan hem biz zevk alırız hem de cebimize faydası olu...

Muz Aroması

Muz aroması, gıda sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin olan muz hem tadı hem de kokusu ile insana fazlasıyla keyif vermektedir. Muz araması Sakızlarda meyveli içeceklerde, yaş ve kuru pasta çeşitlerinde, sert ve yumuşak şekerlemelerde, dondurma çeşitlerinde kullanılmaktadır. Evde y...

Portakal Aroması

Portakal Aroması, Portakal, ülkemizin güney kesimlerinde yetişmekte olan turunçgil ailesinden bir meyve çeşididir. Daha çok sıcak havalardan hoşlanır. Yetişme mevsimi sonbahar ve kıştır. Birçok ailenin soğuk kış gecelerinde sıcak evlerinde severek yediği bir meyvedir. Portakal, meyve olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin, pastaların...

Bal Aroması

Bal aroması, yasal izinler çerçevesinde kullanımına izin verilen ve gıdaları tatlandırmak için kullanılan bir tür katkı maddesidir. Bal aroması, hazır gıda sektörünün en önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Çünkü, hakiki bal ürünlerinin gıda sektöründe kullanımı maliyeti de artırmaktadır. Bu nedenle bal aroması sıkça terci...

Et Aroması

Et aroması, ürünlerin et aromalı olması istendiğinde kullanılabilir. Kullanım oranı %0,2 ile %0,5 arasında olmalıdır. 1 tonluk üründe 2 kg-5 kg arasında kullanılabilir. Aromanın kokusunun gücüne göre bu dozlarda farklılık olabilir. Aromalar daha çok gıda ürünlerine belli bir koku ve lezzet kazandırma amacıyla, besinlerin tadını ve kokusunu g...

Bergamot Aroması

Bergamot aromasıBergamot otu, sedefotugiller ailesinin bir türüdür. Bergamot bitkisinden çıkarılan esans, yeşil ve sarı tonlarındadır. Bergamot meyvesinin kabuklarından, bergamot esansı elde edilir. Bu esansta özellikle, bergamot aromalı çay yapımında kullanılır. Bergamot aroması, çaylara ve esans...

Tarçın Aroması

Tarçın aroması, tarçın mutfaklarda baharat ve farklı hastalıkların tedavisi için yüzyıllardır doğal olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürmek, kilo vermek başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Tarçın aroması, yoğun su ortamlarda çözünebilir özelliktedir. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Özellikle ba...

Gül Aroması

Gül aromasıÖncelikle size gülün geçmişi hakkında bilgi vermek istiyorum: 40 milyon yıl öncesine işaret edilir. Yunan mitolojisinde aşk tanrısının göz yaşından oluştuğu söylenmektedir. Türkiye'de ise en çok Isparta da yetiştirilmektedir. Aslında biz bu kokuyu peygamber efendimizin gül kokusuna benzetiriz o yüzde...

Elma Aroması

Elma aroması yapmak için evinizde kalan yumuşamış ya da büzüşmeye başlamış elmaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde elmalar da değerlenmiş oluyor. Elma aromasını kahvaltılarda ekmeğinize sürerek yiyebilirsiniz. Çok güzel bir lezzet oluyor. Elma aromasını pastaların üzerine de koyarak süsleyebilirsiniz. Elmada B ve C vitamini vardır...

Çikolata Aroması

Çikolata aroması,  Çikolata bizim için, küçük yaşlarımızdan beri hayır diyemeyeceğimiz bir yiyecektir. Ama maalesef fazla tüketimde, insan vücuduna zararları çoktur. Çikolata aroması genelde hazır satılan bir üründür. Bizlerde hazır gıdalara inat, evimiz de kendi imkânlarımızla çikolata aromasını yapabiliriz. Benim daha önce denemiş old...

Mentol Aroması

Mentol aroması, Mentol, nane tozu, nane şekeri ve diğer naneli ürünlerin yağlarında vardır. Kimyasal adı 'menthol', ticari adı ise 'mentol' dür. Ferahlık hissi sağladığı için, çok fazla tercih edilmektedir.Mentol aroması sakız, kâğıt mendil ve bazı şekerlerde kullanmaktadır. Ayrıca bazı boğaz ağrılarında, tedavi ed...

Çam Sakızı Aroması

Çam sakızı aroması, Çam sakızı yani reçine çok şifalı bir bitki olup bazı gıda ürünleri ve ilaç firmalarında kullanılmaktadır. Değişik çam ağıcı türlerinin gövdesi çizildiğinde ortaya çıkan bal kıvamında koyu sarı veya mat yeşilimsi renkte balsam kokulu acı lezzette bir sakızdır. Suda çözülmediği için zemin kaplamalarında ve inşaat sektöründ...

Antep Fıstığı Aroması

Antep Fıstığı Aroması; Dünya Antep fıstığı üretiminde ilk 3 sırayı sırasıyla İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye 2006 yılında üretimde dünya ikincisi iken 2007 itibari ile bu yeri ABD almıştır. İran ve ABD üretimi ovalarda sulu koşullarda büyük arazilerde, birim alana sık ağaç dikimi ile yapmakta ve dekara yüksek verim almaktadır. Türki...

Kavun Aroması

Kavun aroması hakkında bilgi vermeden önce kavunun genellikle yaz aylarında yetiştiği, kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşildir. Yerde yetişir yani bir ağaçtan değil bitkiden elde edilir.<...

Kola Aroması

Kola Aroması, aroma deyince insanın aklına kendi ham maddesinden yapıldığı fikirleri oluşuyor. Haliyle kullandığımız her ürünün açıklamasında doğal aromalar, katkı maddesi yoktur yazıları görmekteyiz. Tabi ki bir çoğumuz bunun ne olduğunu bilmemektedir. İlk olarak aroma kavramı 2. Dünya savaşının sonundan itibaren ABD de işlenmiş gıdaya lezz...

Kayısı Aroması

Kayısı aroması, gıda sektörünün en çok kullanılan tatlandırıcı maddelerinden birisidir. Hem doğal şekliyle hem de işlenmiş haliyle, kayısı aroması yiyecek ve içecek olarak birçok gıda ürününde kullanılmaktadır. Kayısı aroması, kayısının sağlamış olduğu faydaların birçoğunu karşılamaktadır. Kayısı aroması piyasada hem sıv...

Acı Badem Aroması

Acı badem aroması, acı badem tadı almak istediğiniz her yerde kullanılabilir. Aroma bildiğiniz gibi yiyeceklerde ve diğer sektörlerde tat ve koku vermesi amacıyla kullanılır. Acı badem aroması da yağ yoğun ortamda çözünebilen sıvı ya da toz bir aromadır. Hem profesyonel kullanıma hem de bireysel kullanıma uygun satışı bulunmaktadır. Evlerini...

Sarımsak Aroması

Sarımsak aroması, sarımsak uzun yıllardır sağlık için şifa dağıtan, bu etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış doğal bir antibiyotiktir. Keskin bir kokuya sahip olduğu için çoğu kişinin tüketmekten çekindiği sarımsak, sağlık haricinde mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biridir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık adına sa...

Ekmek Aroması

Ekmek aroması, ekmeğe hem iç hem de dış olarak pişmiş hissi veren bir maddedir. Ekmek aroması içerisinde, feniletanol, dekadienal, noneal gibi koku maddeleri bulunmaktadır. Bu maddeler son derece güçlü etkiye sahip olan aromalardır. Ekmek aroması, sadece ekmeğin görünüşünü değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda ekmeğin pişme süresini kısaltır ve...

Damla Sakızı Aroması

Damla sakızı AromasıAroma, bir içeceğin, yiyeceğin tadını veya kokusunu değiştiren ya da içeceğin, yiyeceğin tadını veya kokusunu güçlendiren, bazı durumlarda da istenmeyen kokuların, tatların baskılanmasını sağlayan maddelerdir. Birçok ürünün aroması üretilmektedir. Bunlardan biri de damla sakızıdır. Damla sakızı, ...

Şeftali Aroması

Şeftali aroması, Şeftali çoğu insanın olduğu gibi benim ve çocuklarımında en çok sevdiğimiz meyvelerden biridir. Hazır aldığımız şekerlemeler sakızlar toz içecekler gazlı veya gazsız sıvı içecekler pasta çeşitleri daha aklıma gelmeyen birçok çeşit üründe şeftali veya şeftali aroması bulunmaktadır. Fakat hazır şeftali aromaları ...

Hindistan Cevizi Aroması

Hindistan cevizi aroması, genel olarak Hindistan cevizi oldukça besleyici bir besin olmasının yanı sıra hem güçlendirici hem de şişmanlatıcı bir gıda maddesidir. Hindistan cevizi genel olarak yüksek bir yağ oranına sahiptir, ancak kolaylıkla sindirilebilen bir yağdır. Genel olarak Hindistan cevizi aroması da yoğun su ortamlarında kolaylıkla ...

Süt Aroması

Süt Aroması;  süt aroması suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı olan bir aromadır. Süt aroması kullanım yerleri ise süt aroması ve diğer sıvı aromalar çoğunlukla, dondurma, şekerlemeler, lokum, meyve aromalı pastalar, meyve aromalı içecekler, sakız, gofret, tatlı, muhallebi, puding, krema, süt tatlıları, çikolata bar gibi birden f...

Fındık Aroması

Fındık aroması, fındık ülkemizde Karadeniz Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Huşgiller familyasına ait olan fındık, ılıman iklime sahip olan yerleri sever. Sert bir ağacın kabuklu meyvesi içerisinde sağlık için yararlı birçok yağ, nişasta, vitamin ve mineral barındırmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin içeriğe...

Kakao Aroması

Kakao Aroması: Sıcak iklimlerde yetişen bir ağaç türüne ve bu ağaçtan elde edilen un şeklinde kahverengi tonlarında değişik amaçlarla gıda sektöründe kullanılan bitkiye kakao denmektedir. Badem biçimideki tanelerinden, kahveye benzer ve içecek olarak kullanılan çikolata da yapılan bir un çıkarılmaktadır. Kakao ağacı, iki çenekliler sınıfında...

Karanfil Aroması

Karanfil aroması, Karanfil yemek ve çayda kullanıldığı gibi, sigarada da aroma verici olarak kullanılabiliyor. Antiseptik özelliği sebebiyle, tıpta da kullanılmaktadır. Karanfilin aroması, oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Bu yüzden faydası da zararı da aroması kadar keskindir. Kullanırken dikkatli ve bilinçli olmak gerekir. Birçok hastalık...

Vişne Aroması

Vişne aroması,  Vişne, başlı başına çok sevilerek yenen bir meyvedir. Özellikle çocuklar vişne kompostosuna bayılırlar. Sıcak yaz günleri de vazgeçilmez bir içecek olur. Bahçesi müsait olup da meyve ağacı dikenlerin muhakkak vişne ağaçları da vardır. Çünkü vişne, çok amaçlı bir meyvedir. İster reçel yapın ister içecek haline getirin, is...

Ahududu Aroması

Ahududu aroması, ahududu, böğürtlen, ağaç çileği ve frambuaz olarak da bilinen bir meyve türüdür. Ekilmeye ihtiyaç duymadan kendiliğinden yetişir. Kırmızı, hoş kokulu ve sulu bir meyve türüdür. Yaz meyvesi olan ahududu yaz aylarında bolca tüketilerek faydalarından yararlanılabilir. Ahududunun sağlık adına birçok faydası bulunmaktadır. V...

Karadut Aroması

Karadut aroması, özellikle yoğun su ortamlarında çözünebilen sıvı bir aroma çeşididir. Genel olarak pek çok sektörde karadut sıklıkla kullanılmaktadır. Karadut aroması en çok dondurma çeşitlerinde, pastacılar da buzlu içecek çeşitlerinde, sakız, çikolata, kek, lokum, gofret, şekerleme ve tatlı çeşitlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır...

Yer Fıstığı Aroması

Yer Fıstığı Aroması, Yer fıstığı aroması özellikleri, yer fıstığı aroması yağın yoğun bir şeklide bulunduğu yerlerde çözünen sıvı olan bir aromadır. Yer fıstığı aroması kullanım yerleri ise yer fıstığı aroması ve diğer sıvı olan aromalar çoğunlukla, dondurma, şekerlemeler, lokum, meyve aromalı pastalar, meyve aromalı olan içecekler, sakız, g...

Mısır Aroması

Mısır aroması; Mısır iklimin nemli olduğu bölgelerde yetişen, bir senelik buğdaygillerden olan bir bitkidir. Erkek ve dişi organları vardır. Meyvesi koçanıdır. Püskülleri ise dişi çiçeğidir. Bir koçanın üzerinde 150 200 arası mısır bulunabilir. Mısır Türrkiye de yetiştirilmesi açısından uygun bir besin olduğu için okdukça fazla yetiştirilmek...

Badem Aroması

Badem aroması,  Badem omega 3 yönünden oldukça zengin bir besindir. Bademin içine girdiği her besin hem vitamin yönünden hem de lezzet yönünden oldukça değerlidir. Bademin faydaları saymakla bitmez badem yağı ve badem aroması günlük hayatımızın mutlaka bir bölümünde yer almaktadır. Badem yağı Saçımızın sağlığında, vücudumuzdaki çatlakla...

Kuşburnu Aroması

Kuşburnu Aroması, Gülgiller familyasından olan kuşburnu, boyu 3 - 4 m ye kadar uzaya bilen olan bir bitki türüdür. Kuşburnu çekirdeklerinden elde edilen arma yağı, kozmetik sektöründe kırışıklıkları ve erken yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Kuşburnu aroması yağ olarak da kullanılmaktadır.Kullanım ...

Acı Biber Aroması

Acı biber aroması, Tüm acı severler için kaçınılmaz bir tattır. Hemen hemen et, tavuk, kızartmalar gibi yemeklerin içine katılarak, farklı güzellikte bir aroma elde ederiz. Hazır acı biber aromaları, nerde, nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını bilemiyoruz. Hazır almak yerine, kendi evimizde daha eğlenceli ve lezzetli bir şekilde yapmayı ter...

Yeşil Erik Aroması

Yeşil erik aroması en çok sevilen ve yapılan aromalardan biridir. Çok güzel oluyor. Hem sağlıklı hem de erikte olan bütün vitaminler sayesinde yeşil erik aroması çok faydalıdır. Kahvaltıların vaaz geçilmez tatlarından biridir. Yeşil erik aromasını evde kolayca yapabilirsiniz. Yeşil erikten marmelat, reçel, komposto ve aroma yapabilirsiniz. H...

Kivi Aroması

Kivi Aroması, Aroma, bir yiyeceğe, içeceğe tat ve koku veren, o yiyeceğin ya da içeceğin tadını, kokusunu kuvvetlendiren ya da değiştiren gıda maddeleridir. Birçok çeşidi vardır. Bunlardan birisi de kivi aromasıdır. Kivi aroması suda çözünen, bir aroma çeşididir. Kıvamı yoğun, çok akıcı olmayan bir sıvı şeklindedir. Birçok alan...

Kekik Aroması

Kekik Aroması, Faydaları saymakla bitmeyen, fakat tat ve aroma keskinliğinden dolayı diğer baharat türlerine göre daha az tüketilen kekik, sağlık açısından önemli etkilere sahiptir. 4-5 cm yüksekliğinde ve birçok yararı olan kekik, geçmişten günümüze önemi korumuş ve bu günlere kadar gelmiş bir bitkidir. Çorak topraklarda yetişir ve güneşli ...

Kırmızı Elma Aroması

Kırmızı elma aroması, Elma familya olarak gülgillerden olan bir meyvedir. Eskiden alma denilen elmanın bu adı almasının sebebi, renginin kırmızı olmasındandır.Elma ilk defa kuzey Anadolu'da ortaya çıkmıştır ve zamanla bütün dünyaya Asya'dan yayılmıştır. Yüksek besin değerine sahip elma, üzerinde yapılan yoğun çalışmalarla...

Kapuçino Aroması

Kapuçino aromasıKapuçino kahve çeşitleri arasında içimi en yumuşak olan bir kahvedir. Az da olsa lüksü temsil eden bu kahve çeşidinin fiyatı diğer kahvelere göre biraz daha pahalıdır. Mis gibi kapiçino aroması olan ve yumuşak içimli bu sıcak içecek ile istenirse çok güzel ve lezzetli pastalar yapabiliriz. Diğ...

Lavanta Aroması

Lavanta Aroması, Doğada doğal olarak bulunan her bitkinin insan hayatı ve sağlığı için önemi vardır. Özellikle bazı bitkilerin insan sağlığı için faydaları, tarih boyunca bu tür bitkileri oldukça değerli kılmıştır. İşte lavanta aromasının ve bitkisinin da çeşitli alanlarda kullanılması insan sağlığı için önem taşımaktadır. Lavanta aroma...

Karamel Aroması

Karamel aromasınıpasta ve keklerinizin üstüne koyarak daha lezzetli ve gösterişli oluyor. Karamel aroması çok lezzetli ve sağlıklıdır. Kokusu ve tadıyla harikalar yaratıyor. Aroma çeşitleri çoktur ama karamel aroması vaz geçilmez bir lezzettir. Kahvaltılarda kızarmış ekmeğin üzerine sürüpte yiyebilirsiniz. Karamel aromasını evde ...

Mandalina Aroması

Mandalina aroması, özellikle bu aroma diğer aromalar gibi suda değil yağın içerisinde kolaylıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. Mandalina B ve C grubu vitaminleri içerdiği gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bir meyvedir. Kendine has bir kokusu ve tadı olan mandalina aroması pastacılık sektöründe meyveli pastalarda, gıda sektö...

Frambuaz Aroması

Frambuaz AromasıAroma, bir yiyeceğe içeceğe tat veya koku veren, o yiyeceğin ya da içeceğin tadını veya kokusunu güçlendiren, bazı durumlarda da istenmeyen kokuların bastırılmasını sağlayan maddelerdir. Birçok alanda yaygın olarak aromalar kullanılmaktadır. Frambuaz aroması da bu aromalardan bir tanesidir. Frambuazı...

Ceviz Aroması

Ceviz Aroması, Ceviz mayısta çiçek veren bir bitkidir. Yeşil kabuk içindedir. Taze yaprakları Haziran'da kolayca açılan kabukları ve meyvelerini haziran ayının ortalarında, olgunlaşmış hali ise Eylül de toplanır. Kışın yaprakları dökülür. Görkemli bir ağaçtır. Yapraklar tüysü, yaprakçıklar kenarlı ve keskin kokuya sahiptir. Kokuludur. D...

Biftek Aroması

Biftek aroması, Biftek, tüm dünyada kırmızı etin en iyisi olarak biliniyor ve dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında yer alıyor. İşte biftek deyince yazının devamını okumak hiç istemiyor insan çünkü herkesin gözünde öle müthiş bir et canlanıyor ki o hayale sığınmak yeterli oluyor. Fakat hayallerinizden sizi ayıracağım çünkü bu aroma aklınız...

Karides Aroması

Karides aroması, karides tadı olması istenen ürünlerde kullanılan bir aromadır. Kullanılan dozaj oranı aromanın gücü nispetinde azaltılabilir ya da arttırılabilir. Tavsiye edilen doz miktarı ise 1 ton üründe 1 kg karides aroması şeklindedir. Bu aroma toz ya da sıvı formda kullanılabilir. Karides aroması deniz ürünleri sınıfından olup, sıvı a...

Soğan Aroması

Soğan aroması, mutfaklarda neredeyse her yemeğin içine lezzet katmak amacıyla kullanılan soğan, tıpkı sarımsak gibi keskin bir kokuya sahiptir. Günümüzde kurutma sanayinde yaygın bir şekilde hazırlanarak hazır gıdalarda aroma olarak kullanılmaktadır. Sağlık adına da inanılmaz faydalı olan soğan, hayati risk taşıyan hastalıklara yakalanm...

Kaymak Aroması

Kaymak Aroması; Kaymak aroması özellikleri, kaymak aroması yağı yoğun olan yerlerde çözünen sıvı olan bir aromadır. Kaymak aroması kullanım yerleri ise kaymak aroması, çikolata, kek, gofret, sakız, aromalı içecek, buzlu içecek, mey buz, dondurma, şekerleme, tatlılar, lokum, pastacılık şeklindeki birden fazla gıda imalatında ve ilaç, kozmetik...

Zencefil Aroması

Zencefil aroması, kakule, havlıcan ve zerdeçal ile aynı familyaya ait bir baharat türüdür. Yemeklere aroma katmak için özellikle Asya ve Arap ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılır. Zencefil sağlık için de faydaları sayılamayacak kadar fazla olan baharatlardan biridir. Çin tıbbında birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kull...

Zeytin Aroması

Zeytin AromasıBilindiği gibi zeytin ve zeytinyağı son derece faydalı olan ve ülkemizde de özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi' nde yaygın olarak bulunan bir ağaç türüdür. Hem faydaları hem de lezzeti nedeniyle pek çok kişi zeytin ve zeytinyağı tüketmektedir. Diğer yağlara oranla daha pahalı olması nedeniyle piyasada pe...

Ginseng Aroması

Ginseng Aroması; Uzak doğuda yaklaşık 5000 yıllık mazisi olan bir bitkidir ve özellikle eski Hint kitabelerinde bu bitkinin kökünün insan vücuduna benzemesinden dolayı kutsal gösterilmiştir. Bazı yazıtlarda ise birçok hastalığın tedavisinde kullanılacağına dair yazılar mevcut. Ginseng'in meyvesi ve yaprakları olmasına rağmen sadece kökü kull...

Kestane Aroması

Kestane aroması, kestane lezzetinin alınmak istendiği her üründe kullanılabilir. Doğala özdeş kestane lezzeti alabileceğiniz kestane aroması taze olduğu oranda, istediğiniz kalitede kestane lezzetini almanızı sağlayacaktır. Toz halinde de üretilse bile, daha çok sıvı halde kullanımı tercih edilir. Normalde 1 kg üründe 1 gram sıvı kestane aro...

Karpuz Aroması

Karpuz Aroması; Karpuz aroması özellikleri, karpuz aroması su yoğun ortamlarda çözünebilen sıvı olan bir aromadır. Karpuz aroması kullanım yerleri ise karpuz aroması, çikolata, kek, gofret, sakız, aromalı içecek, buzlu içecek, mey buz, dondurma, şekerleme, tatlılar, lokum, pastacılık şeklindeki birden fazla gıda imalatında ve ilaç, kozm...

Nar Aroması

Nar aroması; Nar, dayanıklı ve uzun süre muhafaza edilebilen çok eski çağlara dayanan şifa niyetinde bir meyvedir. Özel bir iklim isteği olmayan nar, yazları sıcak havayı kışları da daha ılık havayı sever. Özel bir iklim istemez. Türkiye'de Şanlıurfa ve Antalya bölgesinde kapalı bahçelerde çadır içlerinde yetiştirilir.Nar...

Domates Aroması

Domates aroması, domates en çok tüketilen ve sağlık için adeta şifa kaynağı olan sebzelerden biridir. İçeriğinde bol miktarda antioksidan içerdiği için sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Sağlığa sağladığı fayda domatese rengini veren ve oldukça kuvvetli bir antioksidan olan likopen adlı bileşendir. İçeriğinde ayrıca yüksek miktarda ...

Ketçap Aroması

Ketçap Aroması: Ketçap, domates, şeker ve baharatlar ile yapılan bir sos olup, olgun ve kırmızı renkli domates ve domates suyu, domates püresi veya domates salçası, domates konservesi, gibi domates içeren ürünlere gerekli teknolojik işlemler uygulanıp, içerisine katkı maddeleri ile aroma veren yenilebilir doğal maddeler katılarak tekniğine u...

Ananas Aroması

Ananas Aroması, Ananas ananasgiller familyasından sıcak ve tropikal iklimlerde yetişen bir bitkidir. Anavtananı Güney Amerika'dır. Meyvesinin kokusu enfestir. Lezzetide çok güzel olan ananasın, üstünde bir demet yaprak kısmı vardır. İlk Brezilyada fark edilip ingiltere ye getirilmiştir ve fransada yetiştiriciliğine başlanmıştır. Ananasın kıs...

İncir Aroması

İncir Aroması; Sıcak iklim isteyen incir Türkiye'nin ege bölgesinde yetişen, dünyada üretiminde Türkiye'nin birinci olduğu oldukça önemli bir meyvedir.Dişi ve erkek çeşitlerine sahiptir. Dişi ağaçtaki incirler lezzetli, iri, sulu ve tatlı iken erkek incir ağaçlarındaki meyveler küçük ve lezzeti olmayan incirlerdir. İncir,...

Kerevit Aroması

Kerevit Aroması, Kerevit, Ön ayakları olan ve kabuklu canlı familyasının genel adıdır. Kabuğu çok kalındır. Kafasında iki tane uzun anten bulunur. Aralarında ise küçük antenler vardır. En öndeki bacakları birçok işlevi gören kısımdır. Bu bacaklar çok keskin, kıskaçlıdır. Bunları avlanırken etkin hale getirir. Arkasında kuyruklu bir kısım var...

Greyfurt Aroması

Greyfurt aromasıGreyfurt, bol vitamin barındıran bir kış meyvesidir. Acımsı bir tadı vardır. Bu yüzden, tek başına tüketildiğinde tuzla beraber tüketilebilir. Greyfurt aroması, soğuk presle elde edilir. Sağlığa da birçok faydası bulunmaktadır. Greyfurt aroması, bazı cilt bakım kremlerinde de kulla...

Fesleğen Aroması

Fesleğen Aroması; Fesleğen aromasının özellikleri, fesleğen aroması kullanıldığı gıdalara zengin olan ve doğal bir tat verir. Yağın yoğun olduğu yerlerde çözünen sıvı ise doğal baharat aromasıdır. Fesleğen aroması kullanım yerleri ise doğal baharat aromaları çoğunlukla baharatlı olan gıdaların bütününde kullanılabilir. Örnek olarak, sos...

Ayçiçek Aroması

Ayçiçek Aroması; Ayçiçeği Türkiye'de önemli yağ bitkilerindendir. Genellikle yağ için yetiştirilir. Yoğun olarak Marmara bölgesinde tarımı yapılır. Ayçiçeğinin üzerinde bulunan çekirdekler fabrikalarda işlem görerek satılır.İlkbaharda ekilir. Soğuğa dayanıklı bir yapısı vardır ve kuraklıktan da etkilenen bir bitki değildi...

Mango Aroması

Mango Aroması, Tropik bir meyve olan mango, tohumları kapalı şekilde olup yapısı etli olan bir meyvedir. Hindistan'da üretilen mango, tüm dünyada popülerleşmektedir. Soğuktan, dondan korunmalıdır. Sırasıyla; yeşil, sarı ve son olarak da kırmızı renk alırUzun bir ömrü olan mangonun, çiçek verme dönemindeki yaydığı enfes, a...

Böğürtlen Aroması

Böğürtlen aroması, Böğürtlen yaz aylarının sonuna doğru olgunlaşan ve kısa sürelik bir bitkidir. Böğürtleni her mevsim bulamadığımızdan dolayı yazdan derin dondurucularda muhafaza edebiliyoruz. Böğürtlen gerek rengi gerekse lezzetinden dolayı çocukların severek tükettiği bir meyvedir. Çocukların tükettiği birçok besinde böğürtlen kullanılmak...

Istakoz Aroması

Istakoz Aroması; Istakoz, denizde bulunan kabuklu canlılardan bir tanesidir. Istakozun birçok türü olduğu için, türe bağlı olarak da pek çok renkte görülebilir. Yaygın olarak mavi, yeşil kahverengi tonlarında görülür. Ama pişince kırmızı renk alır. Boyu 25-35 cm arasında değişirken, kilosu en fazla 4 kilo civarındadır. Türkiye'de ise ya...

Keçi Peyniri Aroması

Keçi Peyniri Aroması;  Keçi sütünün eşsiz aroması, Keçi peynirinin de hızla tüketilmesinin sağlamıştır.Keçi sütü çok faydalıdır. Bebekler için anne sütü görevi görmeye en yakın süttür. İçinde yüksek oranda vitamin barındır. Alerjik hiçbir yan etkisi olmayan bir süttür. Çocuklar için kemik gelişiminde çok faydalıdır. ...

Izgara Aroması

Izgara aroması toz ya da bulyon şeklinde, farklı baharat karışımından oluşur ve ete lezzet verir. Besleyici ve lezzeti yerinde bir ızgara için öncelikle kırmızı ya da beyaz et ızgaraya mutlaka sade şekilde konulmalıdır. Burada püf nokta olarak etin pişmeye yakın baharatlarının ya da aromanın eklenmesidir. Izgara aroması büyük otel ve ...

Goji Berry Aroması

Goji berry aroması, Dünyada goji berry diye adlandırılan, Türkiye'de henüz pek fazla ilgi görmeyen ve tanınmayan, diğer bir adı kurt üzümü olan bu meyve, tüm meyveler arasında seçkin bir yere sahiptir. Aroması çok yüksektir.Çok özel bir meyve olan goji berry asya bölgesindeki en yüksek dağlarda yetişiyor. Anavatanı Tibett...

Kiraz Aroması

Kiraz Aroması, Aroma, bir yiyeceğe veya içeceğe tat ya da koku vermek, yiyeceğin veya içeceğin kokusunu güçlendirmek, bazı durumlarda da kötü kokuları yok etmek, baskılamak amacıyla kullanılan maddelerdir. Birçok alanda aromalar kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kiraz aromasıdır. Yaz günlerinin en sevilen meyvelerinden biri olan kira...

Kızarmış Ekmek Aroması

Kızarmış Ekmek Aroması, Ekmek aroması genel olarak, ekmek kabuğu aroması. Ekmek içi aroması, kızarmış ekmek aroması olarak üç şekilde incelenmektedir. Kızarmış ekmek aroması, ekmeğe tat ve hoş koku vermek amacı ile kullanılmaktadır. Kızarmış ekmek aroması, kullanıldığı ekmeklere tereyağı ve karamel kokusuna benzer aroma vermektedir. Ekm...

Karabiber Aroması

Karabiber Aroması, Karabiber tüm mutfaklarda kullanılan en yaygın baharatlardan biridir. Karabiber bütün olarak da kullanılır ama yaygın olarak öğütülmüş yani aroma şeklinde tüketimi tercih edilmektedir. Karabiberin yemeklerimize kattığı lezzet haricinde çeşitli vitamin ve minerallerle sağlık açısından da faydalı olduğu aşikardır. C ve K vit...

Hurma Aroması

Hurma AromasıAroma, yiyeceklere ve içeceklere tat veya koku veren ya da yiyeceklerin ve içeceklerin tadını veya kokusunu güçlendiren bazen de istenmeyen tat ve kokuları baskılamak, yok etmek amacıyla kullanılan maddelerdir. Birçok madde kokusu veya tadı için aroma olarak kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de hur...

Dut Aroması

Dut aroması çok güzel oluyor ve çok sağlıklı bir aromadır. Kahvaltıların vaz geçilmez tatlarındandır. Rengi ve pürüzsüz görünümü ile çok dikkat çekiyor. İnsanların iştahını açıyor. Kahvaltılarda çocuklarınızın ekmeğine sürüp yedirebilirsiniz. Küçük çocuklarınızın mamasına da katabilirsiniz. Çok sağlıklı oluyor ve enerji veriyor. Çocukla...

Susam Aroması

Susam aromasıSusam genellikle sıcak iklimi seven bir bitki türüdür. Asya, Afrika ve Hindistan ülkelerinde yetişen küçük bir bitkidir. Bu bitki mat ve sarımtırak bir renktedir. Susam, bitkilerin üzerinde var olan kapsül şeklinde meyvelerin içerisinde oluşmaktadır.Susam, genellikle baharat şe...

Biberiye Aroması

Biberiye aroması, kullanıldığı ürünlerde doğal biberiye lezzetini yansıtan, oldukça ekonomik bir üründür. Kullanımı oldukça kolay ve istendiği gibi doz ayarı yapılabilir. Biberiye normalde taze olarak balık ve et yemeklerinde sıkça tercih edilen, salata ve soslarda da kullanılan hoş bir baharattır. Yiyeceklerin hem lezzetini arttırır hem de ...

Kalamar Aroması

Kalamar aroması, tavada kızarmış çıtır kalamarların yanında harika oluyor. Kalamarın kendine özgü aroması ile birleştiğinde damaklarda eşsiz bir tat oluşturuyor. Bu aromaya tarator da deniyor. Taratora Türk mutfaklarında farklı çeşitleri bulunuyor. Rakı sofralarında genellikle oluyor. Kalamar aromasının farklı çeşitlerinde yoğurt ve may...

Dereotu Aroması

Dereotu aroması, içinde dereotu lezzeti istenen ürünlerde kullanılan bir aromadır. Aromalar genellikle lezzet arttırma, kıvam verme amacıyla kullanım kolaylığı sunarlar. Besinlere katkı maddesi olarak ilave edilirler. Dereotu güçlü aromasıyla rezene tadını andıran bir baharat türüdür. Genellikle diğer baharatların tadını bastıran bir özelliğ...

Alabalık Aroması

Alabalık Aroması, Alabalık balıkların en tanınmış çeşididir ve somon balığıyla yakın bir ilişkisi vardır. Turuncu renkte bir eti vardır. Alabalıkların bazıları aynı familyadan olmayabilir. Çok fazla çeşidi olan bir balık türüdür.Tatlı su balığı olan alabalıklar yırtıcı türe sahiptir. Yumurtlamak için denize girmeyi tercih...

 

Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Meyan Kökü Aroması
Üzüm Aroması
Limon Aroması
Muz Aroması
Portakal Aroması
Bal Aroması
Et Aroması
Bergamot Aroması
Tarçın Aroması
Gül Aroması
Elma Aroması
Çikolata Aroması
Mentol Aroması
Çam Sakızı Aroması
Antep Fıstığı Aroması
Kavun Aroması
Kola Aroması
Kayısı Aroması
Acı Badem Aroması
Sarımsak Aroması
Ekmek Aroması
Damla Sakızı Aroması
Şeftali Aroması
Hindistan Cevizi Aroması
Süt Aroması
Popüler İçerik
Çilek Aroması
Çilek Aroması
Çilek aroması, genellikle çilek aroması su yoğunluğunun içerisinde rahatlıkla çözünebilen sıvı aroma maddesidir. En çok sıvı çilek aroması pek çok sek...
Nane Aroması
Nane Aroması
Nane aroması:Nane bir çok sektörde kullanıla bilen bir bitkidir ve sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Günlük hayatta tükettiğimiz çoğu şeyin içeri...
Anason Aroması
Anason Aroması
Anason Aroması, özellikleri, anason aroması kullanılan gıdalara zengin ve doğal olan bir tat verir. Suyun yoğun bulunduğu yerlerde çözünen sıvı doğal ...
Kahve Aroması
Kahve Aroması
Kahve Aroması; Kahve, kökboyasıgiller familyasından Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyvesinin çekirdeğinin kavrularak öğütüldükten son...
Aroma
Aroma
Aroma, genellikle aromalar tat vermek veya koku ya da bir çok besin gıdasına hem tat hem de kokularını kuvvetlendirmek veya değiştirmek için gıdalara...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Aroması
Nane Aroması
Anason Aroması
Kahve Aroması
Aroma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024